PRIMIJENJENA U MOČVARI #3: PREDSTAVLJANJE MAJICA O MOČVARI I KONCERTI UČENIKA / 24.5. od 19h

objavljeno u: Objave | 0

Program:

– IZLOŽBA i REVIJA majica od 19h

– KONCERTI učenika od 20h

UZ MINGLANJE ŠPUD-ovaca, profesora, roditelja, prijatelja i gostiju

Primijenjena u Močvari naziv je projektne suradnje koja je pokrenuta između Kluba Močvara, UBU-a (Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb) i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD), a sastavni je dio dugoročnog projekta Močvarni Laboratorij.

Cilj suradnje i projekta je senzibiliziranje mlađih generacija i umjetnika u nastanku za događanja na nezavisnoj kulturno – umjetničkoj sceni te razvoj školskog kurikuluma u području projektne i izvanučioničke nastave. Nakon dizajniranja plakata i urbanog namještaja za Močvaru u prethodnoj godini, treća edicija suradnje bavi se temom dizajna i ilustracija za majice o Močvari.

Zašto?

Zato što želimo vidjeti na koji način učenici Grafičkog odjela ŠPUD-a promišljaju o identitetu kluba Močvara i majici kao sredstvu komunikacije i vidljivosti, želimo artikulirati njihovu percepciju i stimulirati ju u kreativno edukativnom procesu.

Kako?

Kroz stručna predavanja i osvrte na temu dizajna i ilustracija za majice kroz povijest, kroz prezentacije programa rada Močvare, kroz sate skiciranja i razrade idejnih rješenja unutar nastavnog procesa, kroz radionice sitotiska na majice. Tako su kroz tehniku i praktična znanja o sitotisku učenike u radioni Cirkorame vodili njezini voditelji Nikola i Damian.

Nakon otvorenja izložbe i revija majica o Močvari 24.5. u 19 sati u prostorima Kluba Močvara, od 20 sati slijede koncerti bendova i muzičara iz ŠPUD-a.

Pridružite se Primijenjenoj i vidimo se u Močvari!

Iva Ćunović
Nino Dolenc

Učenici Grafičkog odjela: Ivan Ćunović, Nataša Devčić, Petra Divković, Nino Dolenc, Martina Komljenović, Jakov Pašalić, Lana Petruša, Irma Ranok, Samantha Lucija Smolec, Anastazija Šiletić, Ivana Šoljić, Antonela Šurbek, Morana Marija Vulić

Koncerti: 2 violine – Marlena Okičan i Francesca Rinčić, Kvartet saksofona – Patrik Prežgaj, Luka Relić, Dragutin Roić, Nikola Snetko, Orkestar 10 gitara, Kvartet gitara i 2 sola, bend Tuđi ljudi, A cappella trio – Katarina Korina Čalović, Latica Kovačević, Linda Saračević

Mentorica učenika Grafičkog odjela: Vinka Mortigjija Anušić

Voditeljica muzičkih razreda: Davorka Hržić

 

Voditelji projekta i koordinatori: Bernarda Cesar, Sanjin Hasanefendić, Marija Juza, Filip Pintarić

Asistenti: Margareta Belančić, Petra Matić

PR: Danijel Badanjak, Ivanka Bičak

Organizatori:

Klub Močvara / Udruženje za razvoj kulture “URK”

Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb – UBU

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb

Projekt podupiru:

Grad Zagreb, Ministarstvo kulture, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku